Tuesday, March 24, 2009


Za goste naseg hotela kao i sve one koji zele da upoznaju prirodne ljepote Skadarskog jezera organizujemo cjelodnevne izlete ,obilazak malih varosi koje su bile od velikog znacaja za staru Crnu Goru,tvrdjave koje su sagradjene jos u XIX vijeku ,posmatranje ptica ,posmatranje endema kao sto su orhideje .....organizujemo rucak gdje cete imati priliku da probate specijalitete crnogorske kuhinje kao sto su krap,jegulja,njeguski sir i domace vino da upotpuni uzitak.












Rijeka Crnojevica.Mala varoš, na obali istoimene rijeke, nekada veoma značajan trgovački centar. Na ulasku u grad nalazi se kameni most “Mostina” kojeg je podigao knjaz Danilo, 1855 god














Grmožur
Ostrvo Grmožur, zovu ga još i Crnogorski Alkatraz ili Ostrvo zmija, stara turska tvrđava sagrađena u 19. vijeku, kasnije pretvorena u zatvor/tamnicu. Nakon zemljotresa utvđenje je znatno oštećeno i od tada nije renovirano.Na veliku žalost, utvrđenje je prilično propalo, zidovi su urušeni i jedva mu se naslućuje nekadašnji oblik (dvije kule, kapije i zidovi koji prate oblik ostrva).
Nakon kraćeg zadržavanja i zanimljive priče o ostrvu i njegovoj istoriji nastavljamo dalje.

No comments:

Post a Comment